Theta Healing
"
Az elme igazként és valóságosként fogad el valamit, és ezt gyakran az érzelmi vagy spirituális bizonyosság érzete is alátámasztja.

írta: Katona Éva

Küldetésem – testi, lelki és szellemi segítségnyújtás úgy, hogy egészséges, boldog, sikeres életet élhessünk.

Egy kivételes energiagyógyászati módszer bemutatása

A théta az elalvás előtti mély ellazulás állapota. Ebben a tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ám már a tudatalattinkat is elérjük, ahova nem cdak az ötletek, a kreativitás vagy az álmok tartoznak, de a hitrendszerünk és a félelmeink is. Ráadásul ilyenkor egyszerű vizualizációval meg is változtathatjuk ezeket.

A ThetaHealing® technika Vianna Stibal személyes kutatásai, tapasztalatai és véleménye alapján jött létre, melyet 25 éve alkalmaz és taníz a világ minden táján.

Agyhullámok

Bármit teszel vagy mondasz, azt az agyhullámok szabályozzák. Öt különböző frekvenciájú agyhullám létezik: Béta, Alfa, Théta, Delta és Gamma. Ezek az agyhullámok folyamatosan mozgásban vannak, mert az agy valamennyi frekvencián megállás nélkül hoz létre hullámokat. Egy bizonyos frekvencia dominál minden egyes alkalommal.

Agyhullámok

Theta állapot

  • A théta az álomállapot első fázisa.
  • Théta állapotot használjuk a hipnózisban.
  • Thétára gondolhatunk úgy, mint a tudatalattira.
  • A théta tartalmazza az emlékeket és az érzékeléseket.
  • A théta felel a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért és a viselkedésünkért.
  • A théta kreatív, ösztönző és nagyon spirituális.
  • A théta megengedi a tudatos elme szintje alatti cselekvést.

A SZAVAK ÉS A GONDOLATOK EREJE

A Theta Healingben elménk tudatos és tudatalatti tartalmainak kiaknázásával a mindenség Teremtőjével működünk együtt. Az elmének ezek a részei hihetetlenül erősek a maguk módján. Az elme tudatalatti részével dolgozva az a legfontosabb, hogy azokat a szavakat használd, amelyeket a tudatalatti
megért. Nem érti például, mit jelent a „próbálni” vagy „megpróbálni”. Nem próbálhatsz tenni valamit. Lehetetlen megpróbálni megfogni a ceruzát. Vagy megteszed, vagy nem. Ha azt mondod egy barátodnak, hogy „megpróbálok elmenni”, lényegében azt mondod, hogy nem mégy el. Mondhatom a gyerekeimnek, hogy „csináljatok rendet a szobátokban”, ám ha azt a választ kapom, hogy „majd megpróbáljuk”, biztos lehetek benne, hogy hozzá sem
kezdenek. A tudatalatti nem tud mit kezdeni a „megpróbálom” szóval, ezért bármiről legyen is szó, ha ezt hallja, úgy értelmezi, hogy annak nem kell megtörténnie. Ezért aztán nem megpróbálod ezeket a technikákat, hanem tapasztalatokat szerzel velük. Vedd ki a szótáradból a „megpróbálom” szót! Mondd helyette azt, hogy használni vagy alkalmazni fogom ezt a technikát. Válaszd a cselekvő hozzáállást!

Az elme igazként és valóságosként fogad el valamit, és ezt gyakran az érzelmi vagy spirituális bizonyosság érzete is alátámasztja.

A ThetaHealing technikával a hit- és hiedelemrendszerek feltárásával, az érzelmek 7. sík szerinti betöltésével dolgozunk.

Forrás: Theta Healing könyv.