Biodynamic Healing (korábbi elnevezés szerint Craniosacralis Terápia.

Általánosan javítja az életminőséget és segít konkrét betegségek, gyermekkori viselkedésproblémák, dühroham, tanulási nehézségek, dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, összpontosítás zavarok kezelésében is. Elősegíti a balesetekből, sérülésekből, műtétekből való felépülést, csakúgy, mint a betegségekből való felgyógyulást. Serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, csökkenti a stresszt, javítja az immunrendszer működését, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít.

Az agyi-gerincvelői folyadék helyreállítása

A kezelésről:

A kliens ruhában, kényelmesen fekszik a kezelőágyon, nyugodt, barátságos környezetben, ahol a kezelő a páciens testének egyes pontjai felé helyezve kezét megkeresi a problémák forrásának, a tünetek, panaszok okának helyét a testben.

Ezt követően főként a koponyán, a keresztcsonton és a test kötőszövetes rendszerén végzett finom, rendkívül apró és gyengéd mozdulatokkal korrigálja a koponyacsontok mikro-mozgásait, meghatározza, majd elhárítja a kötőszövetek szabad mozgásának, az agyi-gerincvelői folyadék szabad áramlásának akadályait, hatást gyakorolva ezzel a test minden részére, szervére, rendszerére.

Egy kezelés kb. 50 perc, gyerekeknél – életkortól, problémától függően – kevesebb is lehet.

Mit érezhet a kezelés alatt?

Mivel az alkalmazott érintés igen gyengéd, de határozott és megnyugtató, általánosságban elmondható, hogy aki kezelésben részesül, mély ellazultságról, könnyedségről és nyugalomról számol be, mentális és lelki szinten egyaránt, még hosszú idővel a kezelés után is.

A relaxált állapotnak köszönhetően többen elalszanak vagy egy mély, alvás-szerű állapotba kerülnek kezelés közben. Mások az érzések széles skáláját, emlékképeket, fizikai érzeteket, pl. kellemes forróságot vagy csillapító hűvösséget, lüktetést, bizsergést élnek át. Vannak, akiknek – különösen az első kezelés alkalmával – szinte eseménytelen, mégis jobban érzik magukat utána.

A kezelések hatása összeadódik így és még azok is, akik az első alkalmakkor csak keveset érzékeltek, fokozatosan egyre mélyebb tapasztalásokat szereznek a későbbi kezelések során. A terápia hatása nem ér véget a kezeléssel. A szinte azonnali stressz szint-csökkenés, a mély ellazultság és nyugalom érzése mellett további változások tapasztalhatók, ahogy telnek a napok.

A craniosacralis terápia célja az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.

Hány kezelés szükséges?

Nincs előírt kezelésszám, teljes mértékben egyénfüggő. Általánosan elmondható, hogy 3-7 kezelés jelentős hatást gyakorol a legtöbb ember egészségére, de sok esetben akár egyetlen kezelés is drasztikus eredményt hoz.

Javasolt heti 1 alkalom a teljes gyógyulás eléréséig, majd két havonta egy ún. fenntartó kezelés, melynek célja a prevenció és az elért megfelelő egészségi állapot fenntartása.

Krónikus betegségek esetén szükség lehet hosszú távú terápiára, melynek során a kezelések gyakorisága idővel csökken.

Alkalmazható-e a kezelés más gyógymódokkal egyidejűleg?

A craniosacralis terápia egy önálló kezelési módszer, amely azonban kiegészítő terápiaként is alkalmazható. Más hagyományos és alternatív gyógymódokkal kombinálva megerősíti azok pozitív hatását.

Általánosan javítja az életminőséget és segít konkrét betegségek, gyermekkori viselkedésproblémák, dühroham, tanulási nehézségek, dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, összpontosítás zavarok kezelésében is.

Biztonságosan alkalmazható gyermekeknél is!

A gyengéd érintések, ezt a gyógymódot az egyik legbiztonságosabb módszerré teszik, amely nyugodtan alkalmazható csecsemőknél, kisgyermekeknél, időseknél, illetve akut fájdalommal járó állapotok esetén is.
A terápia igen hatásos csecsemőknél pl. szopási nehézségek, kólika, alvászavarok kezelésében, gyermekkorban pl. krónikus fülgyulladás, asztma, hiperaktivitás és egyéb viselkedésproblémák, különböző félelmek, fóbiák, ágybavizelés, tanulási nehézségek, központi idegrendszeri sérülések, epilepszia, autizmus és sok más betegség esetén is.

Kontraindikációk:

  • akut agyvérzés,
  • akut koponyasérülés,
  • akut nyakcsigolyatörés