Germán Gyógytudomány

Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer
1935-2017

Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

1935-2017

Teológiai, fizikai és orvosi egyetemet végzett zseni, aki pszichiátriára, neurológiára és belgyógyászatra szakosodott. Doktori disszertációját az agydaganatokról írta.
Ennek a csodálatos EMBERNEK, Hamer doktornak köszönhetően már nem kell félnünk a „megbetegedésektől”.  Feltárta és tudományosan bebizonyította testünk biológiai funkcióinak lélek-agy-szerv összefüggéseit 5 biológiai természettörvénybe foglaltan, amivel saját kezünkbe vehetjük egészségünket.

1935-ben született egy nagyszerű ember, aki életerős, energikus, 4 gyermekes családapaként rajongott a természetért, és nagy becsben tartott minden élőlényt maga körül. Orvostudományt, fizikát, teológiát hallgatott, és ezt követően Németországban, Tübingenben, valamint Heidelbergben belgyógyász szakorvosként kezelt rákos betegeket az előírt szakmai szabályok szerint. Ezenkívül orvosi szabványokkal szerzett magának nevet: találmányai között szerepel egy olyan orvosi szike, amellyel minimális vérzéssel lehetett műtéteket elvégezni, továbbá egy speciális csontfűrész, speciális masszázságy, bőrön keresztüli szérumdiagnosztikai készülék és még sok minden más.

Ő volt Dr. Ryke Geerd Hamer.

1976-ban Dr. Hamer úgy döntött – a szintén orvos feleségével -, hogy Olaszországban telepednek le, és arról álmodott, hogy a szabadalmaiból befolyó bevételekre támaszkodva praktizál, a betegeitől egyetlen fillért sem kérve.  Minden a tervek szerint haladt, míg a családját 1978-ban egy tragikus szerencsétlenség rázta meg. Az olasz királyi családból származó Savoyai Victor Emanuel herceg egy, még a háborúból származó, rövid fegyveréből leadott két lövést, mellyel Dr. Hamer szeretett fiát, Dirket találta el, aki egy csónakban öntudatlanul aludt. 18 műtétet és egyik lábának amputálását követően a fiú édesapja karjai közt halt meg.

E megrendítő hónapok után Dr. Hamernél hererákot és annak következményeként hashártyarákot diagnosztizáltak.

Dr. Hamer alkatát tekintve jól megtermett és erőtől duzzadó ember volt. Ezidáig soha nem volt komoly betegsége és most hirtelen orvosként a betegek sorában találta magát.

Arra gyanakodott, hogy a súlyos betegsége összefügg a fia halálával.

Egyre csak az járt a fejében, hogy ennek valami értelme kell legyen.
Egy kisebb sebészi beavatkozásnak alávetette ugyan magát, viszont az összes többi terápiát (a kemoterápiát és sugárkezelést) visszautasította.

Mivel ebben az időszakban belgyógyászként rákklinikán dolgozott, nekilátott az osztályon fekvő betegek kikérdezésének.
A hererákos páciensekkel kezdte, akik megbetegedésük előtt hasonló hirtelenséggel szintén elvesztettek egy hozzájuk nagyon közel álló, szeretett személyt.

Kikérdezte a női pácienseket is, és kiderült, hogy hasonló esetben náluk petefészekrák alakult ki.
Relatív rövid időn belül Dr. Hamer kiderítette, hogy például a mellrák egyik típusát egy anya/gyermek közti vagy egy másik személyre vonatkozó aggodalom- vagy vita-konfliktus előzi meg, hogy a csontrák mindig egy súlyos önértékelési zavar után alakul ki, illetve a tüdőben a kerekárnyék mindig valamilyen halálfélelmi eseményt követően jön létre.

Az 5 természettörvény

1. BIOLÓGIAI TERMÉSZETTÖRVÉNY

A rák vastörvénye

Ahhoz, hogy a szervezetünk beindítson egy szervi külön programot („betegséget”) három feltételnek kell egyszerre jelen lennie:

  1. Drámainak kell éreznünk azt az élethelyzetet.
  2. Magányosan (elszigetelten) kell megélnünk.
  3. Váratlanul kell, hogy érjen bennünket.

2. BIOLÓGIAI TERMÉSZETTÖRVÉNY

Minden Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK) két fázisban megy végbe, feltéve, hogy a onfliktus megoldódik (KM).

A szimpatikus ideg szabályozza a testfunkciókat az ébrenlét alatt (munka, sport, stressz). A VAGUS ideg veszi át az irányítást a pihenés, felépülés, lazítás, kikapcsolódás során. Normális éjjeli-nappali ritmus eseténe ezek az időszakok rendszeresen váltják egymást, ez lenne az ideális állapot, ekkor jól- és egészségesnek érezzük magunkat.

A szerevezet egy súlyos „biológiai konfliktus” (DHS) után automatikusan stressz állapotba „kapcsol”. Mindenki megtapasztalhatja saját magán, ha szerencsétlenség éri, különösképpen felizgatja magát (DHS). Kezünk azonnal hidegebb, nem érzünk éhséget, szívverásünk felgyorsul, légzésünk szaporább, gondolatainkat pedig már csaki s a konfliktust kiváltó problémára fókuszáljuk. „Hideg fázisba” kerülünk, a tartós stressz állapotába, ezt nevezzük konfliktus-aktív (KA) fázisnak. A szimpatikus ideg még éjjel is reagál: rosszul vagy egyáltalán nem tudunk aludni.

3. BIOLÓGIAI TERMÉSZETTÖRVÉNY

A rák és a rákkal egyenértékű (rák EBK és rák-ekvivalens-ÉBK) megbetegedések Értelmes Biológiai Különprogramjának egyedfejlődéstől függő (ortogenetikai) rendszere. A rákkal egyenértékű megbetegedések esetében az ÉBK során a funkció módosul, tumor és fekélyesedés (ulceratia) nem képződik.

A nyugati orvostudomány szemlélete szerint a sejtszaporulat egyenlő a tumorral. Ez rossz interpretáció. Az 1. és 2. természettörvény (a két fázisra bontott folyamat) és az embriológia érthetővé teszi, hogy miért létezik kétféle sejtszaporodás.

A csíralemezek és a három szint (lélek, agy, szerv) közötti összefüggések összefoglalása:

Belső csíralemez (entoderma) a „falat-konfliktus”-ra

Középső csíralemez: (mezoderma) :

  • ősi mezoderma (kisagy irányítású) „támadás-konfliktus”-ra
  • új mezoderma (nagyagy-fehérállomány irányítású) önértékelés-konfliktus”-ra
  • külső csíralemez (ektoderma)
    • 1. Seljtvesztés/újjáépítéssel „birrokzónás” / „elválasztási konfliktus”-ra
    • 2. Funkció csökkenéssel, majd normalizácival

reagál.

4. BIOLÓGIAI TERMÉSZETTÖRVÉNY

A mikrobák ontogenetikai (egyedfejlődési) rendszere – A mycobaktériumok és gombák, Baktériumok, Vírusok létezése és szerepe a gyógyulásban.

5. BIOLÓGIAI TERMÉSZETTÖRVÉNY

A kvintesszencia

A lényeg megértésének törvénye, miszerint az összes ún. betegség a természet egy-egy Értelmes Biológia Különprogramjának (ÉBK) részét képezi, és ez értelmezhető a fejlődéstörténet szemszögéből.

Minden biológiai konfliktus, ami a személyt villámcsapásként, váratlanul ér, amit emellett drámaian és magára hagyatva él meg, elindít egy értelmes biológiai különprogramot, ami segíti a szervezetet az aktuális konfliktushelyzet megoldásában.

Minden biológiai konfliktus, ami a személyt villámcsapásként, váratlanul ér, amit emellett drámaian és magára hagyatva él meg, elindít egy értelmes biológiai különprogramot, ami segíti a szervezetet az aktuális konfliktushelyzet megoldásában.

Egyéni beszélgetés során segítek megkeresni azt az érzelmi megrázkódtatást, ami kiváltotta a szervi elváltozást.

forrás: Dr.med.Mag.theol. Ryke Geerd Hamer: A Germán Gyógytudomány Tudományos Táblázata (Germán Új Medicina)

További értékes magyarázatokat olvashatsz: biológiai konfliktus, oldalon.